Subscribe Us

header ads

Tebus Sekarang! Cara Mudah Tebus E-Wallet RM50 Kredit Tambahan ePenjana Bermula 31 Julai 2020


Melalui Belanjawan 2020 kerajaan telah memberi peruntukan sebanyak RM450 juta bagi insentif eTunai rakyat yang kini dikenali sebagai ePenjana.

Melalui program ini, seluruh warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun dan ke atas serta berpendapatan RM100,000 ke bawah setahun adalah layak untuk menerima RM50 kredit dompet digital atau eWallet.

Sebanyak RM750 juta telah diperuntukkan bagi pelaksanaan ePenjana yang dijangka akan memberikan manfaat kepada kira-kira 15 juta rakyat Malaysia.

Download Aplikasi MySejahtera Untuk 'Claim' Duit

Jika dulu anda perlu memuat turun aplikasi eWallet seperti TNG Wallet, Boost, atau Grab tetapi kini anda hanya perlu memuat turun dan memasang aplikasi MySejahtera sahaja untuk mendapatkan duit daripada ePenjana.



Untuk mengetahu cara menebus kredit RM50 daripada ePenjana, anda boleh rujuk artikel daripada MySejahtera

Antara dompet digital yang terpilih untuk melakukan penebusan eWallet kali ini ialah aplikasi Touch n Go eWallet, Boost dan juga GrabPay.

Pastikan anda telah memuat turun salah satu daripada aplikasi di atas sebelum melakukan penebusan. Anda hanya perlu memuat turun, daftar dan melakukan pengesahan IC untuk mendapatkan wang tersebut.

Berikut adalah merupakan cara untuk anda menebus wang tersebut mengikut peranti yang bersesuaian dengan anda:

Boost - Android, iOS

  • Muat turun aplikasi Boost terlebih dahulu di AppStore / GooglePlay.
  • Masukkan butiran yang diperlukan dan ikut arahan selanjutnya.
  • Masukkan invitation / redemption code "fadv0sw".
  • Update kepada Boost Premium.
  • Sahkan atau verify akaun Boost.
  • Dapatkan RM5 cashback jika anda berbelanja RM10 yang pertama.
  • Klik "Get ready to claim e-Tunai" dan ikut arahan yang diberikan.
  • Tebus e-kredit RM50 dan lain-lain ganjaran eksklusif bermula 31 Julai 2020.

Grab - Android, iOS

  • Download app Grab terlebih dahulu appstore/googleplay.
  • Grabpay memang ada didalam app Grab.
  • Aktifkan GrabPay
  • Masukkan nama dan nombor kad pengenalan (IC)
  • Ambil gambar kad pengenalan
  • Tekan hantar. Anda akan terima pengesahan jika semunya dihantar dengan betul
  • Kemudian tekan dan tebus RM50 bermula 31 Julai 2020
  • Selesai! Dah dapat belanja RM50 yang ada dalam eWallet.

Touch 'n Go eWallet - Android, iOS

Bagi TNG eWallet, sila masukkan kod AN26XQ1UF2 ketika pendaftaran untuk mendapatkan RM10 secara PERCUMA! 

Untuk mengumpul mata sambil menikmati pelbagai cashback, pastikan anda menggunakan kad BigPay bersama eWallet anda. 

Caranya Mudah Sahaja: 

LANGKAH 1
Mula-mula sila pasang aplikasi BIGPAY di dalam Play Store atau App Store peranti anda.

LANGKAH 2
Lepas tu mohon kad BigPay ni guna telefon kita sahaja.

LANGKAH 3
Masukkan kod AN26XQ1UF2 untuk menebus RM10 PERCUMA daripada Air Asia. Kalau korang tak ambil ni, memang korang rugi lah. Siapa nak bagi duit free kan?

LANGKAH 4
Setelah selesai semua, top up RM20 untuk aktifkan kad. Top up ini boleh guna kad kredit atau online banking. Dah selesai. 
*Once activate, dalam akaun ada RM10 (referral code) + RM20 = RM30

LANGKAH 5
Kad tersebut akan di pos ke alamat kita dan akan mengambil masa selama 5 - 7 hari waktu bekerja. Anda tidak perlu membayar apa-apa pun untuk kos pos. Anda hanya perlu menunggu kad tersebut sampai ke rumah anda. 

Tak perlu ke bank atau mana-mana kaunter untuk membuat kad ini. Sangat mudah!

Post a comment

0 Comments